georganiseerd door Lions Club Bussum Godelinde

Verslag editie 2017

 


We kunnen terugkijken op een geweldig nieuwjaarsconcert. Dirigent Peter Santa had weer een mooi programma samengesteld met het Amsterdam Symphony Orchestra. Dit jaar werd het concert bijgestaan door de wereld-beroemde Chinese ster-violist Xiang Chen. Op meesterlijke wijze vertolkte hij voor de pauze het vioolconcert van Tchaikovsky.

Een siddering ging echter door de zaal toen 1 van snaren brak en hij stopte met spelen, maar met een “Chinese Appology” van de meester doorbrak hij direct de spanning en mocht verder spelen op de viool van de eerst violiste van het orkest, waarna hij het geweldig afronde en een staande ovatie zijn deel was. 

 

Na de pauze werd er een stuk gepeeld van Tchaikovsky’s ode aan Mozart “Suite nr 4 Mozartiana” en vervolgens 3 hongaarse dansen van J. Brahms.

Maar de dirigent had nog een verrassing in petto voor het publiek, namelijk een toegift van de18 jaar jonge Nederlandse opkomende violiste Hawijch Elders. 

Traditegetrouw werd het nieuwjaarsconcert afgesloten met de wereldberoemde Radeksky-mars van J. Strauss sr.

 

Al met al kunnen wij als organiserende Lions Club Bussum-Godelinde wederom terugkijken op een mooie muzikale middag, waarbij de opbrengst ten goede komt aan het VUmc Alzheimercentrum en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

 

Wij zien u graag volgend jaar terug op het 14e nieuwjaarsconcert.

 

Kijk hieronder voor sfeerbeelden van het concert.

Resultaat 2017

Lions Bussum Godelinde steunt VUmc Alzheimercentrum en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

 

Bussum, 12 juni 2017

 

De opbrengst van het Lions Nieuwjaarsconcert in Naarden is maandagavond 12 juni overhandigd aan het VUmc Alzheimercentrum en de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk van Naarden is een initiatief van Lionsclub Bussum-Godelinde.

 

Dr. Rik Ossenkoppele en Drs. Anita van Loenhoud van het VUmc Alzheimercentrum en Mariette Flipse van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF ontvingen ieder een cheque van € 12.500 uit handen van Lions voorzitter Bart Orth en Iemke Imhof van hoofdsponsor JBR.

 

Het VUmc Alzheimercentrum doet wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen dementie en geeft zorg aan patiënten. Het UAF ondersteunt sinds 1948 hoogopgeleide vluchtelingen bij het vinden van een passende maatschappelijke positie.

 

FOTO:

Vooraan vlnr: Dr. Rik Ossenkoppele en Drs. Anita van Loenhoud (VUmc Alzheimercentrum), Mariette Flipse, Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.
Achteraan vlnr: Ronald van Rijn, Pieter Romer en Bart Orth (Lionsclub Bussum Godelinde) en Iemke Imhof (JBR).