Orkest, dirigent en solist

Orkest: Amsterdam Symphony Orchestra

Het Amsterdam Symphony Orchestra – in 2003 opgericht door dirigent en cultureel ondernemer Peter Santa – bestaat in de basis uit 70 uiterst professionele musici en het orkest werkt structureel zonder subsidie.

Voor meer informatie kunt u hier kijken op de website van het orkest.

 

Dirigent Peter Santa

Dirigent Peter Santa is geboren in Nederland (1967) als zoon van een Ierse moeder en een Hongaarse vader

 

Peter Santa begon al met het spelen op een speelgoedgoed viool op drie jarige leeftijd en studeerde later aan het conservatorium in Utrecht.

Tijdens zijn viool studie heeft de Russische violist Philipp Hirshhorn de meeste invloed gehad op zijn muzikale en instrumentale ontwikkeling. Peter speelde veel concerten als solist, kamer muzikant en als orkestspeler. In 1989 - na gekampt te hebben met rugklachten - pakte hij het dirigeren op.

 

Voor meer informatie over Peter Santa kunt u hier kijken op zijn website.

 

 

Solist Ziyu He

De jonge Oostenrijkse violist van Chinese afkomst Ziyu He (1999) heeft internationaal de aandacht getrokken en werd in april 2017 uitgenodigd bij het Wiener Philharmoniker orkest om als een van de jongste solisten ooit op te treden in de  befaamde Wiener Musikverein.

Wij zijn dan ook bijzonder blij dat we hem hebben weten vast te leggen om bij ons in de Grote Kerk te Naarden zijn grote klasse te tonen.

 

Voor meer informatie kijkt u hier op zijn website.